Over …

natuurfotograaf Maas van de Ruitenbeek en de website.

MvdR-20080921-152350-03087Maas van de Ruitenbeek (1968) is een geboren en getogen Veluwenaar. Al vroeg was hij geïnteresseerd in alles wat met natuur en landschap te maken had. Het gevolg was dat hij in contact kwam met boswachters en jachtopzieners en op deze manier heeft hij veel geleerd over natuur en natuurbeheer. Jarenlang is hij fulltime natuurvoorlichter geweest, waarbij nauw werd samengewerkt met o.a. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, hotels en restaurants en VVV’s op de Veluwe. Maas heeft ook nog enkele jaren de functie BOA (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar) flora- en faunabeheerder uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Nunspeet. Omdat deze werkzaamheden niet te combineren waren met de natuurfotografie en natuurvoorlichting, is hij daarmee gestopt.

Fotograferen is nu meer dan een uit de hand gelopen hobby. Niet alleen op de Veluwe of elders in Nederland is Maas te vinden met zijn camera’s, maar ook buiten onze landsgrenzen. Veel Europese landen zijn al bezocht en de laatste jaren is Maas veelvuldig in Scandinavië te vinden.

Maas laat hier zijn fotowerk van de afgelopen jaren zien. Ook staan op deze site de mogelijkheden voor lezingen en presentaties, die op verzoek voor verenigingen, gezelschappen en geïnteresseerden worden vertoond.

Veel kijkplezier en als er vragen of opmerkingen zijn, laat het vooral weten!

Vriendelijke groet,

Maas van de Ruitenbeek

 cropped-MvdR-2011-10-01-71425.jpg