Boven de Poolcirkel – arctisch Europa

De titel alleen al doet je natuurlijk denken aan ijs, sneeuw en kou. Het hoge noorden van Europa gaat immers een groot deel van het jaar bedekt onder een (dik) pak sneeuw en veel ijs met soms extreem lage temperaturen. Tijdens de relatief korte zomer leeft dit gebied helemaal op. Veel prachtige bloeiende planten en bloemen en veel, heel veel vogels die hier hun jongen groot brengen. Groot probleem is natuurlijk wel dat op Svalbard (bij ons bekend als Spitsbergen), de opwarming sneller gaat dan elders. Het smelten van de gletsjers en de permafrost en het steeds vroeger in het jaar smeltende zeeijs vormen een ernstige bedreiging voor het leven daar en heeft invloed op het leven in de rest van onze planeet.

Maas heeft echt een voorliefde voor dit deel van de wereld ontwikkeld. De rust, de ruimte, de ongereptheid, de schoonheid, de flora en fauna: waanzinnig! In de afgelopen 30 jaar is Maas hier veelvuldig geweest en heeft vele (bijzondere) opnamen gemaakt. Met deze opnamen heeft Maas een nieuwe presentatie samengesteld met als titel: Boven de Poolcirkel. Opnamen die gemaakt zijn in verschillende jaargetijden in Noord Noorwegen, Zweden en Finland zijn opgenomen in de presentatie. Een groot deel van de presentatie bestaat uit foto’s en video’s van Svalbard.

De presentatie is beschikbaar in verschillende tijdsduren van minimaal een half tot dagdeel vullend. Tijdens de presentatie geeft Maas deskundig commentaar en de beelden zijn tevens voorzien van diverse bij passende geluiden. Neem geheel vrijblijvend contact op met Maas om de mogelijkheden voor uw wensen en ideeën op locatie te bespreken. Voor de vertoning van de presentatie gebruikt Maas zijn eigen apparatuur, zoals een full HD beamer en geluidsinstallatie. Indien op locatie geen projectiescherm aanwezig is, brengt Maas die ook mee.