Natuur- & wildfotografie reizen

Maas van de Ruitenbeek heeft ruime ervaring in het organiseren en begeleiden van natuurfotografiereizen naar Noorwegen, Zweden en Finland. De reizen vinden altijd plaats in een ontspannen sfeer, waarbij soms het avontuur ook niet geschuwd wordt. Vanwege het beperkt aantal deelnemers per reis, is er steeds volop persoonlijke aandacht.
In samenwerking met Christian Biemans Photography worden de onderstaande reizen uitgevoerd. Aantal deelnemers per reis ligt tussen 4 en 8 personen. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over (één van) deze fantastische reizen bij Christian of Maas.

NOORWEGEN IN DE HERFST

DOVREFJELL NATIONAAL PARK
Tijdens deze reis zullen we meerdere keren de Dovrefjell ingaan om de muskusossen op te zoeken en te fotograferen. Het zien van deze oerdieren is een geweldige belevenis en behoort zeker tot de hoogtepunten van deze reis.
RONDANE NATIONAAL PARK
We bezoeken Rondane meerdere malen maar iedere keer vanuit een andere hoek. Op die manier beleven we Rondane telkens op een unieke manier. Landschappen, watervallen, rivieren met stroomversnellingen, meertjes, bergtoppen het is hier allemaal te vinden.
NOORDERLICHT
We houden de voorspellingen van het noorderlicht uiteraard goed in de gaten. Condities kunnen hier heel snel veranderen dus het kan zelfs voorkomen dat we om-en-om gedurende de nacht ‘noorderlicht’ wacht houden.

Klik hier voor: Herfst in Noorwegen … een foto-impressie.

DATUM
September 2024 (NOG SLECHTS ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR!)

YELLOWSTONE & GRAND TETONS IN DE WINTER

GRAND TETONS EN ZUID YELLOWSTONE
Iedere ochtend gaan we vroeg op pad om de zon te zien opkomen tegen deze indrukwekkende bergketen. Het kan gedurende deze vroege ochtenden soms wel –30C (!) worden.
WEST EN CENTRAAL YELLOWSTONE
Gedurende deze dagen van ons bezoek aan dit gedeelte van Yellowstone worden we door lokale privé gidsen meegenomen diep Yellowstone in. Deze lokale gidsen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van fotografen, kennen Yellowstone door en door en weten precies wat wij graag willen fotograferen.
NOORD EN OOST YELLOWSTONE
Het noorden van Yellowstone is speciaal; het wild loopt gewoon tussen de huizen of op de parkeerplaats van ons motel en vaak zien we bij de ingang van Yellowstone al de wapiti’s en de ‘pronghorns’ (gaffelantilope). We nemen alle tijd om deze schitterende dieren in alle rust te fotograferen.
DATA
Januari & Februari 2025 (verschillende reizen).