natuurfotograaf Maas van de Ruitenbeek en de website.

Maas van de Ruitenbeek (1968) is een geboren en getogen Veluwenaar. Al vroeg was hij geïnteresseerd in alles wat met natuur en landschap te maken had. Het gevolg was dat hij in contact kwam met boswachters en jachtopzieners en op deze manier heeft hij veel geleerd over natuur en natuurbeheer. Jarenlang is hij fulltime natuurvoorlichter geweest, waarbij nauw werd samengewerkt met o.a. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, hotels en restaurants en VVV’s op de Veluwe. Maas heeft ook nog enkele jaren de functie BOA (Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar) flora- en faunabeheerder uitgevoerd. Omdat deze werkzaamheden niet te combineren waren met de natuurfotografie en natuurvoorlichting, is hij daarmee gestopt.

Fotograferen is nu meer dan een uit de hand gelopen hobby. Niet alleen op de Veluwe of elders in Nederland is Maas te vinden met zijn camera’s, maar ook buiten onze landsgrenzen. Veel Europese landen zijn al bezocht en de laatste jaren is Maas veelvuldig in Scandinavië te vinden. In september 2022 organiseert en begeleidt Maas in samenwerking met Christian Biemans weer een prachtige herfstreis naar Noorwegen. Meer info hierover staat op de pagina: Fotoreis Noorwegen.

Maas is nog steeds werkzaam als (professioneel) natuurgids. Hij neemt u graag mee op zijn wandel- en fietstochten over de Veluwe. Dit werk doet Maas al ruim 30 jaar en heeft dus wel de nodige kennis en ervaring op dit gebied.

Neem geheel vrijblijvend contact op met Maas om de mogelijkheden door te nemen en af te stemmen op uw wensen en ideeën.

Veel kijkplezier en als er vragen of opmerkingen zijn, laat het vooral weten!

Vriendelijke groet,

Maas van de Ruitenbeek