Van jongs af aan is Maas van de Ruitenbeek al met zijn foto-uitrusting te vinden in de natuurgebieden op de Veluwe. 

En met zo’n “achtertuin” is het Maas gelukt om mooie, leuke, opvallende en zeker ook onopvallende en vaak verrassende flora en fauna vast te leggen. De afgelopen jaren zijn bijzonder veel opnamen verzameld. Maas heeft ruime ervaring met natuurvoorlichting door het geven van rondleidingen, presentaties en lezingen. Het verzamelde fotomateriaal wordt ingezet in de presentaties over dit fantastische natuurgebied.

Maas neemt u tijdens zijn presentatie graag mee op zijn zwerftochten over: De Veluwe … Natuurlijk!
Deze presentatie wordt op verzoek in heel Nederland vertoond. De presentatie is voorzien van passende achtergrondmuziek en natuurgeluiden. Ziet u in de presentatie een zwarte specht voorbij komen, dan hoort u hem ook! En ook het indrukwekkende geburl van de edelherten in september en oktober zal nog lang in uw herinnering nagalmen. Tijdens de presentatie geeft Maas deskundig commentaar en uitleg en gaat hij in op persoonlijke belevenissen in deze wonderlijke wereld.

Het maakt niet uit voor welk gezelschap. Maas heeft gepresenteerd in zalen van 2 tot 500 personen per keer: voor hotels en restaurants, voor bijeenkomsten van verschillende groeperingen, fotoclubs, verenigingen, seniorenmiddagen, schoolklassen, families, kortom: voor een zeer breed publiek.

De presentaties zijn beschikbaar in verschillende tijdsduren. Wilt u een half uurtje als opvulling van een vergadering? Of juist avondvullend van twee keer drie kwartier onderbroken door een pauze? Of juist een uur aaneengesloten? Geen probleem! Neem geheel vrijblijvend contact op met Maas om de mogelijkheden te bespreken. Het is ook mogelijk om een combinatie van verschillende presentaties te kiezen. Maas maakt gebruik van eigen apparatuur, inclusief een groot projectiescherm.