De laatste jaren is Maas van de Ruitenbeek met zijn foto-uitrusting veel te vinden in de Scandinavische landen. 

Het begon in 1991 toen Maas voor het eerst in Zweden kwam. De ruimte, de stilte, de natuur … het maakte een onuitwisbare indruk en sinds die tijd gaat Maas regelmatig naar Scandinavië. Niet alleen om er fotoreizen te begeleiden, maar ook om zelf de gebieden beter te leren kennen.

In alle jaargetijden, onder alle omstandigheden is Maas er geweest. De hoogvlakten tussen Oslo en Trondheim in herfst en winter, de Lofoten voor het magische noorderlicht, de Noordkaap, de Finse uitgestrekte bossen voor wolven en beren, de Zweedse nationale parken Nipfjället en Fulufjället en IJsland voor de adembenemende landschappen.

Maas neemt u tijdens zijn presentatie graag mee op zijn zwerftochten door: Wild Scandinavia.
Deze presentatie wordt op verzoek in heel Nederland vertoond. De presentatie is voorzien van passende achtergrondmuziek en natuurgeluiden. Ziet u in de presentatie bijvoorbeeld een auerhoen voorbij komen, dan hoort u hem ook! Tijdens de presentatie geeft Maas deskundig commentaar en uitleg en gaat hij in op persoonlijke belevenissen in deze wonderlijke wereld.

Het maakt niet uit voor welk gezelschap. Maas heeft gepresenteerd in zalen van 2 tot 500 personen per keer: voor hotels en restaurants, voor bijeenkomsten van verschillende groeperingen, fotoclubs, verenigingen, seniorenmiddagen, schoolklassen, families, kortom: voor een zeer breed publiek.

De presentaties zijn beschikbaar in verschillende tijdsduren. Wilt u een half uurtje als opvulling van een vergadering? Of juist avondvullend van twee keer drie kwartier onderbroken door een pauze? Of juist een uur aaneengesloten? Geen probleem! Neem geheel vrijblijvend contact op met Maas om de mogelijkheden te bespreken. Het is ook mogelijk om een combinatie van verschillende presentaties te kiezen. Maas maakt gebruik van eigen apparatuur, inclusief een groot projectiescherm.