Het is niet ondenkbaar dat wanneer je naar Amerika wil, dat je dit via IJsland doet. Maas is meerdere keren op IJsland geweest en in de nationale parken Yellowstone en Grand Teton in Amerika. Met alle beelden (foto’s en video’s) die hij hier verzameld heeft, heeft hij nu een presentatie samengesteld met de titel: Via IJsland naar Amerika.

We gaan ruige landschappen zien op IJsland, ontstaan door vulkanische activiteiten. De vele prachtige watervallen, maar ook het geisergebied in het zuiden en de hete bronnen in het noorden van IJsland komen voorbij. Ook van de zeevogels en walvissen, zoals bultruggen die in de wateren rondom IJsland naar voedsel zoeken, heeft Maas opnamen gemaakt en komen terug in de serie.

In Amerika ontmoeten we in één van de oudste Nationale Parken van de wereld de vele bizons, coyoty’s, wapiti’s en otters. Nationaal Park Yellowstone en de Grand Teton maken onderdeel uit van de enorme bergketen de Rocky Mountains. Hier leven veel diersoorten die zeker in de winter een moeilijk bestaan hebben. De kleurrijke heetwaterbronnen die hier te vinden zijn, tekenen geweldig af in het toch al indrukwekkende landschap.

De presentatie is voorzien van heerlijke muziek en natuurgeluiden om de beleving van de foto’s en film te optimaliseren. Verder geeft Maas tijdens de presentatie deskundige uitleg over alles wat er te zien is in deze gebieden.

Net als bij de andere presentaties die Maas beschikbaar heeft, wordt ook deze met eigen meegebrachte apparatuur vertoond: een full HD beamer, laptop en een groot scherm. U hoeft alleen maar te zorgen voor stroom en een enigszins te verduisteren ruimte om de beelden beter tot hun recht te doen komen.