Film

____________________________________________________________________________________________

Wolf van de Veluwe:

Begin juni 2018 zag Maas de eerste wolf op de Veluwe, jagend achter een edelhert hinde. Daarna volgden nog enkele ontmoetingen. Dit dier weet zich behendig, behoedzaam en onopvallend door het landschap te verplaatsen. De ontmoetingen waren dan ook steeds van korte duur; veelal te kort om ze op foto of film vast te leggen. Toch heeft Maas enkele spaarzame momenten tot nu toe op de gevoelige plaat gekregen. Even voor de goede orde: voor het verkrijgen van deze beelden zijn géén regels overtreden: steeds op wegen en paden gebleven en steeds in voor publiek toegankelijke gebieden.


Hoogbronst:

Tijdens de bronsttijd van de edelherten kan het er flink aan toe gaan. Vooral tijdens de zogenaamde hoogbronst is de chaos compleet! De hoogbronst is slechts van korte duur; de tijd waarin de kerels het waar moeten maken. De plaatsherten zijn volledig de controle kwijt dan en ieder ander hert probeert dan te profiteren.


Vissende ijsvogel: 3x is scheepsrecht:

Vanuit een comfortabele schuilhut kon ik diverse filmfragmenten maken van een vissende ijsvogel. Omdat de acties best snel gaat, heb ik besloten de opnamen in slow-motion te maken. Hieronder enkele van die fragmenten tot 1 filmpje gemonteerd.

Scroll UpScroll Up