GEGARANDEERD VERTREK!

Nog enkele plaatsen beschikbaar. Uiterste inschrijfdatum: 31 maart 2020.

WINTER FOTO-EXPEDITIE NAAR GRAND TETONS EN YELLOWSTONE 2021

VAN 23 JANUARI 2021 TOT EN MET 5 FEBRUARI 2021:
* 3,5 HALVE DAG FOTOGRAFIE IN DE GRAND TETONS;
* 3 DAGEN FOTOGRAFIE IN WEST EN CENTRAAL YELLOWSTONE;
* 3,5 DAG FOTOGRAFIE IN NOORD YELLOWSTONE.

GRAND TETON NATIONAAL PARK

WE STARTEN IN GRAND TETON NATIONAAL PARK TEN ZUIDEN VAN YELLOWSTONE.
HET EERSTE VERBLIJF IS IN HET STADJE JACKSON HOLE IN DE AMERIKAANSE STAAT WYOMING. DIT STADJE LIGT IN DE SCHADUW VAN DE REUSACHTIGE BERGTOPPEN VAN DE “GRAND TETON MOUNTAINS”; EEN UITLOPER VAN DE BEKENDE ROCKY MOUNTAINS.
IEDERE OCHTEND GAAN WE VROEG OP PAD OM DE ZON TE ZIEN OPKOMEN TEGEN DEZE INDRUKWEKKENDE BERGKETEN. HET KAN GEDURENDE DEZE VROEGE OCHTENDEN SOMS WEL -30C (!) WORDEN MAAR DAAR ZIJN WE NATUURLIJK OP GEKLEED EN OP VOORBEREID.
NA DE ZONSOPKOMST GAAN WE OP ZOEK NAAR ELANDEN, BIZONS, WITSTAARTHERTEN, DIKSHOORNSCHAPEN EN TROMPETZWANEN. MAAR WE HEBBEN OOK ZEKER KANS OP COYOTES EN ZELFS WOLVEN.
EEN HOOGTEPUNT VAN ONZE BEZOEK IS ZEKER DE PRIVÉ TOUR DOOR HET ‘ELK REFUGE’ (WAPITI HERTEN). IEDERE WINTER VERZAMELEN DUIZENDEN WAPITI HERTEN ZICH IN DE VALLEI ALS BESCHERMING TEGEN DE WOLVEN EN HET HARDE WINTERSE WEER IN DE BERGEN.

 

 

 
 
 
 
WEST EN CENTRAAL YELLOWSTONE

DE EERSTE TWEE DAGEN VAN ONS BEZOEK AAN DIT GEDEELTE VAN YELLOWSTONE WORDEN WE DOOR LOKALE PRIVÉ GIDSEN MEEGENOMEN DIEP YELLOWSTONE IN. DEZE LOKALE GIDSEN ZIJN GESPECIALISEERD IN HET BEGELEIDEN VAN FOTOGRAFEN, KENNEN YELLOWSTONE DOOR EN DOOR EN WETEN PRECIES WAT WIJ GRAAG WILLEN FOTOGRAFEREN.
IN ALLE VROEGTE GAAN WE LANGS DE MADISON RIVIER OP ZOEK NAAR WOLVEN, BOBCATS EN VOSSEN ALVORENS WE RICHTING HAYDEN VALLEY, NORRIS EN DE GRAND CANYON VAN YELLOWSTONE AFREIZEN.
OP DE DERDE EN TEVENS LAATSTE DAG IN DIT GEBIED WORDEN WE NAAR HET GEISERGEBIED VAN OLD FAITHFULL GEBRACHT WAAR WE TWEE TOT DRIE UUR HEBBEN OM DE DIVERSE GEISERS TE FOTOGRAFEREN. EN NATUURLIJK FOTOGRAFEREN WE ONDERWEG HET WILD WAT WE TEGENKOMEN.
VOORDAT WE AFREIZEN NAAR NOORD YELLOWSTONE, BRENGEN WE NOG EEN KORT BEZOEK AAN HET GRIZZLY & WOLF DISCOVERY CENTER.

 
 
 
 
 
 
NOORD YELLOWSTONE

TIJDENS DE LAATSTE DAGEN VAN ONZE FOTO-EXPEDITIE BEZOEKEN WE HET NOORDELIJK DEEL VAN YELLOWSTONE. WE VERBLIJVEN IN GARDINER, VLAKBIJ DE NOORDELIJKE ENTREE VAN YELLOWSTONE.
GEDURENDE DEZE DAGEN WISSELEN WE ZONSOPKOMST FOTOGRAFIE OP ‘MAMMOTH HOT SPRINGS’ AF MET OCHTENDFOTOGRAFIE IN DE BEKENDE LAMAR VALLEY. DE LAMAR VALLEY WORDT OOK WEL DE SERENGETI VAN NOORD AMERIKA’ GENOEMD EN IS ÉÉN VAN DE BESTE PLEKKEN OM IN DE WINTER WOLVEN TE ZIEN.
HET NOORDEN VAN YELLOWSTONE IS SPECIAAL; HET WILD LOOPT GEWOON TUSSEN DE HUIZEN OF OP DE PARKEERPLAATS VAN ONS MOTEL EN VAAK ZIEN WE BIJ DE INGANG VAN YELLOWSTONE AL DE WAPITI’S EN DE ‘PRONGHORNS’ (GAFFELANTILOPE). WE NEMEN ALLE TIJD OM DEZE SCHITTERENDE DIEREN IN ALLE RUST TE FOTOGRAFEREN.
NA 10 DAGEN INTENSIEF FOTOGRAFEREN, NA 10 DAGEN INTENSE BELEVENISSEN EN NA 10 DAGEN AL DEZE SCHITTERENDE NATUUR OM ONS HEEN, IS HET TIJD OM AFSCHEID TE NEMEN.
DE LAATSTE OCHTEND VERTREKKEN WE VROEG RICHTING HET VLIEGVELD OM AANSLUITEND NAAR NEDERLAND TERUG TE VLIEGEN. VOL MET HERINNERINGEN VAN EEN GEWELDIG GEBIED MET ONGEKENDE FOTO MOGELIJKHEDEN.

 

 

 

 

 

 

€ 3.800 – € 4.200 PER PERSOON (OP BASIS VAN EEN TWEEPERSOONSKAMER). WIJ WILLEN DE PRIJS ZO LAAG MOGELIJK HOUDEN OP BASIS VAN HET AANTAL DEELNEMERS. WANNEER JE DEZE REIS VERGELIJKT MET ANDERE AANBIEDERS, ZUL JE ZIEN DAT JE “WAAR VOOR JE GELD” KRIJGT.

INCLUSIEF

* 4 OVERNACHTINGEN IN GRAND TETONS NATIONAL PARK, INCLUSIEF ONTBIJT
* PRIVÉ TOUR ‘ELK REFUGE’
* 4 OVERNACHTINGEN IN WEST YELLOWSTONE INCLUSIEF ONTBIJT
* 2 DAGEN PRIVÉ TOUR MET LOKALE GIDS WEST EN CENTRAAL YELLOWSTONE
* BEZOEK AAN HET GEISERGEBIED RONDOM ‘OLD FAITHFULL’
* ENTREE GRIZZLY & WOLF DISCOVERY CENTER
* 4 OVERNACHTINGEN IN GARDINER INCLUSIEF ONTBIJT
* ENTREE YELLOWSTONE
* TRANSPORT TER PLEKKE
* SNACKS & WATER GEDURENDE ALLE DAGEN

EXCLUSIEF

* INTERCONTINENTALE VLUCHTEN
* VISA (ESTA) AANVRAAG
* TIPGELD VOOR GIDSEN
* REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING
* VERZEKERING FOTOAPPARATUUR
* AVONDETEN
* ALCOHOLISCHE DRANKEN EN ANDERE DRANKJES DAN WATER TIJDENS HET FOTOGRAFEREN
* PERSOONLIJKE UITGAVEN